Alla inlägg den 10 september 2007

Av carolina - 10 september 2007 11:52

var sjuk idag, mådde illa och hade feber men överlevde dagen anyway.. var iallafall upp på skolan och hämtade matteboken och snackade med hasse, var ju tvungen att bli vän med honom efter bråket så.. träffade sophie och magda, funny funny! träffade massa annat roligt folk också, men sen drog jag hem och la mig igen. sophie kommer hit snart så då ska vi mysa gärnet! :)

hittade en mycket intressant spalt idag, läs den som orkar men det är cool.

en av tio kvinnor får orgasm
kvinnans orgasm har i alla tider utgjort ett politiskt problem. könsmaktsordningen går ju ut på att kvinnan defineras som en förlängning av mannen. där han här hård måste hon vara mjuk. där han är på jobbet måste hon vara hemma. där han är aktiv måste hon vara passiv. fram till 1700talet trodde vetenskapsmännen att kvinnokroppen var en manskropp fast vänd ut och in. samhället hade gärna velat definera kvinnans könsorgan som ett hål. alltså som konstruerat enbart för att fylla mannan behov av att just - fylla. probelmet är att vem som helst som gör en expedition till det exotiska mörkret mellan kvinnolåren kan konstatera att så är inte fallet. klitoris gör att kvinnan, som simone de beauvoir uttryckte det, har två separata system. vi kan få vaginalorgasm och vi kan få klitorisorgasm. vi är som en sån där bil som kan drivas på både el och bensin. och det är här som patriarkatet blir förvirrat. mannen funkar ju inte så här! den enda slutsats man kan dra är att det måste vara något fel på kvinnan. klitoris är antagligen världens mest hatade kroppsdel. den enda del av människokroppen som finns till enbart för njutning är bisarrt nog den mest förföljda. mellan 75 och 100 miljoner kvinnor i världen har utsatts för någon form av konsstympning.

sigmund freud skrev hundratals sidor för att lösa problemet med den kvinnliga orgasmen. hans teori gick ut på att kvinnor för att inte bli sjuka var tvungna att övervinna sin förmåga att få klitorisorgasmer. en vuxen kvinna skulle uteslutande ha vagionalorgasmer. stimulans av klitoris var samhällsfarligt det gjorde kvinnor allt för självständiga och därför olämpliga som mödrar.  en mer handfast metod för att hantera problemet var så kallad "love surgery". i usa under 1970talet kunde man för 1500 dollar få klitoris förflyttad närmare vaginan. detta gjorde att den kunde stimuleras under vad patriarkatet har definerat som sex, det vill säga penetration. naturligtvis är det enklare att flytta på kvinnors könsorgan än att få män att andvända tungan. real men don't eat sushi..

i dagens sverige får bara 1 kvinna av 10 alltid orgasm vid sex jämfört med 75 procent av männen. vi lever alltså i ett samhälle med ett orgasmgap på 65 procent. en mariotet av sveriges kvinnor befinner sig i sexuellt utanförskap, för att tala moderatspråk. i stort kan detta förklaras med att det bara är cirka 25 procent av alla tjejer som kan få vaginalorgasm. penetration är en ganska dålig metod om man vill få marioteten att komma, och eftersom sex historiskt har definerats utifrån mannens fysik är det penetration som gäller. så uppkommer ett av patriarkatets mer bisarra påföljd: förspel. den aktivitet som 75 procent av alla kvinnor inte kan få orgasm av defineras officiellt som huvudrätt, och allt annat är sånt där frivilligt plockmat som man serverar på tandpetare och som är noggrant uträknat för att inte göra gästerna allt för mätta.

tänk om det var tvärtom.  att vi kvinnor ägnar sig åt samlag i hela 5 minuter men sedan övergick till att rytmiskt trycka underliv mot mannens mun tills vi kom. slut på det roliga! var det skönt för dig med älskling? det skulle dessutom vara tabutbelagt för mannen att röra vid sig själv eller ens antyda att det faktiskt inte var möjligt för honom att komma av den pågående aktiviteten. minsta antydan om något åt det hållet hade skadat våra känsliga kvinnliga egon. vi hade tagit det som ett bevis på att våra klitoris var för små. och männen skulle vara så skräckslagna för att såra oss på detta minerade område att det helt frivillig valde att fejka.

Ovido - Quiz & Flashcards